Modelbouw archief: Plastic modellen

Homepage » Modelbouw archief » Plastic modellen
 

A20 Douglas

Deze kit van Italeri heb ik gekocht om het verweren van dit type vliegtuigen onder de knie te krijgen.Uiteindelijk is het mij met dit model redelijk gelukt.Maar zo is ieder model steeds weer een goede leerschool en verbetering. Hoewel ik van dit project heb geleerd,is het uiteindelijke resultaat mij tegen gevallen. Maar dat hoort er ook bij,met vallen en opstaan een beter niveau proberen te bereiken. Maar ze behoort nog steeds tot mijn verzameling.

 Lees verder »


Antonov 124

Ik heb dit model vrijwel standaard gebouwd,wel heb ik de kleuren gecontroleerd naar het voorbeeld. Helaas maken kit fabrikanten soms wel eens de fout om het kleurenschema verkeerd te interpreteren. De passing van deze kit is uitstekend. De details zijn helaas iets minder,al is dat met dit soort modellen toch wel moeilijker om aan te brengen. Ten tijde van het bezoeken van een airshow,ben ik onder de wings gelopen. Het gaf een gevoel alsof ik onder een viaduct liep. Size does matter!.

 Lees verder »


Avanger

De laatste officiele vlucht van hem was op 29 april 1953...Op dit moment vliegen er nog enkele rond. Helaas alleen als landbestrijdingsdiensten en als showroommodel voor airshows in bezit van particulieren. Zijn leeg gewicht is 4853 kg.Bereik destijds was ongeveer 1819 km. De totale lengte is 13 meter ongeveer......De spanwijdte is 16,5 meter. Een pracht van een project is het uiteindelijk geworden,de weathering was een plezier om te doen.

 Lees verder »


B1 Lancer

Het is de Amerikaanse bommenwerper die zijn eerste vlucht had in 1977,en daarna weer meteen door president Carter werd geschrapt wegens budgettaire redenen. Pas in 1981 werd het project voortgezet,en het duurde tot 1985 alvorens de USAF hem in gebruik stelde en hij in productie kwam. Zijn topsnelheid ligt bij 1.25 Mach op een hoogte van 15 km. Aantal bemanningsleden 4,Piloot,commander,navigatiespecialist en wapenspecialist. Alle 4 de motoren leveren met naverbrander aan een vermogen van 13.608 kilo per stuk

 Lees verder »


Blohm and Voss

Deze kit van Revell in 1:72 is aan de binnenzijde ruim voorzien van fantastische details. Eigenlijk erg jammer om dat allemaal te verstoppen als de romp eenmaal is gesloten. Deze kit leent zich uitstekend om in gedeeltes open te zagen zodat er een mooie blik in het inwendige wordt gegeven. Het bouwen van dit model was een feest,alles lekker groot en goed passend. Al had ik me,achteraf gezien, beter een andere uitvoering kunnen uitkiezen omdat de door mij gekozen uitvoering erg moeilijk was om goed te spuiten.

 Lees verder »


Constructie diorama

Constructie van diorama Golan Hights

 Lees verder »


Cougar heli

De AS 532 Cougar Mk II U2 helikopter is de grootste variant van alle Cougar varianten en heeft tevens de grootste kabine volume van alle Cougar varianten. De helikopter bied plaats aan 29 militairen of 12 bedden met medische apperatuur. De heli kan 5 ton (5000kg) externe vracht met een slinger vervoeren. De heli wordt hoofdzakelijk gebruikt voor gevechts search and rescue missies en als bepantserde helikopter. (In Bosniė hebben Nederlandse Cougar vaker medische hulpvluchten verzorgt, o.a. voor buitenlandse militairen die gewond raakte)

 Lees verder »


D9R Armored bulldozer

Dit wordt het eerste deel in mijn tweede diorama project. Ik ga een scene afbeelden uit de tegenwoordige tijd. Het nieuwe project gaat ongetwijfeld wel langere tijd duren daar er meerdere grote onderdelen ineen zijn geweven hierin. Deze andere onderdelen zijn ieder een project op zich. Welke dat zijn laat ik nu nog voor geheim om het allemaal spannend te houden. Vast staat in ieder geval dat de D9R zeker de eyecatcher zal zijn in dit nieuwe dio project. Nu eerst wat gegevens van de D9R zodat we ook weten wat deze sterke bulldozer doet in het gevaarlijk gedeelte in de Golan hoogte. Dit schemer gebied welke ligt tussen Libanon, Syriƫ, Jordaniƫ en Israƫl laat niets te wensen over. Daarom dat het leger dit werkpaard sterk heeft beveiligd zodat er mee gewerkt kan worden zonder dat er gewonden kunnen vallen. Ik ben geen liefhebber van oorlogs geweld maar vind de D9R een prachtig en machtig stuk machinerie en dat maakt het voor mij zeer interressant om er een wat groter dio project van te gaan maken waar de omgeving later voor zichzelf gaat spreken. Ik heb er goed over nagedacht om dit project te gaan doen en vind dat het een prachtig onderwerp kan gaan worden in mijn wonderbare modelbouw wereld.

 Lees verder »


Diorama Gama Goat

Diorama Gama Goat

 Lees verder »


EC 135

EC 135 heli. In dit project heb ik geprobeerd om het spuiten van metallic lak onder de knie te krijgen. Hiervoor heb ik een blauwe kleur als basis gebruikt , en zilver hierin gemengd. Uiteindelijk is het goed gegaan. Mijn nickname heb ik er als extra toevoeging aan de zijkant opgebracht. Het was een bijzondere ervaring om rood te spuiten op een model. Het gaf mij een creatief gevoel. Zeker nadat ik er als laatste de glanslaag op aanbracht.

 Lees verder »


Gama Goat

Gama Goat

 Lees verder »


German Recovery Vehicle C7P (p)

Na de voltooiing van de Blue Marlin nu een kit als nieuw project. Geheel van kunststof van Mirage en in schaal 1:35. Het betreft een naar mijn smaak " kruising " tussen een tank en een tractor met een kraan. Hij werd gebruikt om gestrande militaire voertuigen te bergen. Ik heb er veel zin in..

 Lees verder »


German Tramcar 641

Dit project van een Tram uit Duitsland wordt een apart project. De kit uitgever ( Miniart ) heeft de tram uitgebracht met wel 625 onderdelen. Ook is er een zeer gedetailleerd straatbeeld met bovenleiding in de kit aanwezig. Dit geeft deze kit een ware kampioen omdat er nu gekozen kan worden tussen een stand alone model of als eyecatcher op dit bijgeleverd straatbeeld als dio of zelfs in combinatie met een ander voertuig erbij welke in deze tijd passend is. Door de vele onderdelen zal dit een erg gedetailleerd model zijn en in combinatie met het straatbeeld als ondergrond om er eventueel een tweede model of een ander scenario bij te voegen zal dit een fantastisch genoegen blijken om naar te kijken. Net als een trein rijd ook een tram op sporen/rails om snel ter plaatsen te kunnen zijn op de bestemming van de passagier. Ook in onze tijd rijden er nog vele trams wereldwijd rond . De eerste elektrische tram reed al rond in Berlijn in 1881.

 Lees verder »


Hercules Coast Guard

Dit was mijn eerste project met leds. Het was erg moeilijk omdat ik altijd ruim van te voren moest bepalen waar en hoe ik de bedrading moest laten gaan lopen. Daarom heb ik als voeding voor de leds hier nog batterijen gebruikt in plaats van een adapter,welke op het stroomnet kan worden aangesloten. Maar het effect ervan spreekt wel voor zich. Ook heb ik de Hercules grondig "verbouwd" ,door de airbrakes en trimvlakken uit de vleugels te zagen en, voorzien van scharnieren, weer te monteren. Dit smaakte naar meer...

 Lees verder »


Hermann Marwede

In dit project heb ik er wederom led verlichting in gebouwd, verder ontbreekt er geen binnenverlichting. Deze verlichting was mogelijk doordat het -met z'n ca. 300 onderdelen en 63,5 centimeter- een vrij groot schip is (schaal 1:72). Wat de lengte van de QMII (als model) aardig dicht nadert. Als je dan rekent dat het geen passagiersschip is dan is te verwachten dat het een 'BIG ship' is geworden. Voor mij lag in dit project de uitdaging in het perfectioneren van de verlichting in een model.

 Lees verder »


MiG-29

Ik heb deze van mijn vrouw gekregen voor mijn verjaardag in 2005. Hij is in een lekkere schaal van 1:32. Ik heb hem gebouwd in de speciale painting,zoals op de foto. Deze painting heeft hij gekregen van de duitse luftwaffe,ten afscheid uit aktieve dienst. Het was een aparte ervaring om dit schema te spuiten. Lastig om af te tekenen op de vleugels en romp. Maar wel verbijsterend als je dan uiteindelijk de afplaktape verwijdert van je model.

 Lees verder »


Mirage III

De Dassault Mirage III is een supersonisch jachtvliegtuig dat in de jaren ’50 van de vorige eeuw werd ontworpen door Avions Marcel Dassault. Zowel het ontwerp als de fabricage vonden geheel in Frankrijk plaats. Wat erg in het oog springt is de speciale painting die mijn gekozen model heeft. En daar ik daarin een uitdaging zag,heb ik destijds ook hiervoor gekozen. De kit zelf verder behoeft geen betoog...prima passing en goede details. Dit model heb ik met plezier gedaan,omdat het spuitwerk erg uitdagend was voor mij.

 Lees verder »


North African house

Dit wordt deel twee in het lopende diorama project. Ik ga proberen om een scene te gaan maken uit het Golan hoogte gebied op de grens van Libanon en Israƫl alsmede Syriƫ.

 Lees verder »


Queen Mary II

De Queen Mary 2 was, op het moment van tewaterlating in 2003, het grootste passagiersschip ofwel cruiseschip ooit gebouwd. Het schip werd vernoemd naar Koningin Mary van het Verenigd Koninkrijk, grootmoeder van Koningin Elizabeth II, die haar doopte op 8 januari 2004. In april 2006 verloor ze de titel "grootste cruiseschip" aan de Freedom of the Seas. Dit is -uiteindelijk- een van mijn grootste en beste projecten geworden. Er zitten meer dan 50 leds in verwerkt. Een genot om naar te kijken in het donker.

 Lees verder »


Starfighter

Ik heb deze kit in 2005 als kado gekregen van mijn zoon. Hoewel de schaal van 1:48 toen voor mij iets aan de kleine kant was (ik bouw nu eenmaal graag grote modellen) heb ik toen gekozen voor de bavaria uitvoering. Vooral het spuitwerk leek mij een grote uitdaging. Het is erg bevredigend om de blauwe kleur erop te spuiten. Al met al een prima kit om te bouwen. Ook de beginner kan hier uitstekend mee uit de voeten. Prima details en een goede passing van de onderdelen. Een aanrader dus!.

 Lees verder »


Tornado met led verlichting.

Een dio van de Tornado in schaal 1:72.De kit is wat ouder,en is van revell. Eigenlijk bestaat de kit uit twee onderdelen , de Tornado en een voorgemonteerde ondergrond(stuk landingsbaan)met achtergrond. Verder zitten er reeds 3 mm gekleurde leds in de ondergrond gemonteerd,en "real"sound van de Tornado maken het compleet. Wat ik jammer vind aan deze kit is,dat het geluid afbreuk doet aan de dio. Niet realistisch om te horen.

 Lees verder »


U.S. Army Recovery Tractor

Deze tractor met aandrijving van Caterpillar is voor en tijdens de tweede wereld oorlog gebruikt geworden om niet gemotoriseerde artillerie te verplaatsen in en rond het slagveld. Ze werden in het algemeen " M1 Heavy Tractor " genoemd. Er zijn er ook uitgerust geworden met kranen om munitie en onderdelen voor reparatie aan voertuigen te vervoeren of te tillen. Er zijn er tijdens de oorlog ca. 1000 stukes van deze tractors " geleased " aan Rusland om daar ook dienst te doen als trekker .Deze tractors hebben tijdens de oorlog erg goede diensten bewezen zonder veel uitval.

 Lees verder »


VII C Graue Wolf

In 1935 besloten de Engelsen en de Duitsers om samen -ja je leest het goed- een onderzeeboot te ontwikkelen met een totaalgewicht tot 500 ton .In dit project werd daarom ook alle verzamelde kennis uit WO I samengebracht. Het project kreeg de naam"VII". De allereerste versie die ontwikkeld werd kreeg de type aanduiding VII A. Het meest direct in het oog vallende detail was de aan beide zijden aangebrachte extra externe druktank bij of onder de toren. Deze enorme ballasttanks hadden als functie om de onderzee boot een stabiele ligging te geven op ruwe zee.

 Lees verder »


village fontain

derde onderdeel in het tweede diorama

 Lees verder » 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...