Modelbouw archief: Full scratch modellen

Homepage » Modelbouw archief » Full scratch modellen
 

Blue Marlin

Het gloednieuwe project wordt voor mij de nieuwe uitdaging. De Blue Marlin ga ik ook in full scratch bouwen. In dit nieuwe project zit de moeilijkheidsgraad in de speciale rompvorm. Verlichting wordt in dit project niet geplaatst.

 Lees verder »    Zie bijgevoegde video »


Emma Maersk

De Emma Maersk. Het grootste container schip ter wereld op dit moment. Dit is mijn nieuwste project waar ik nu aan ben begonnen. Deze uitdaging is voor mij een geweldige drijfveer omdat ze mooie lijnen heeft (naar mijn smaak) en de speciale Maersk rompkleur spreekt mij ook aan. Volg mij terwijl ik dit grote werkpaard ga bouwen compleet met led verlichting erin en in schaal 1:250..

 Lees verder »    Zie bijgevoegde video »


Kursk

"De Koersk was een Russische kernonderzeeŽr, genoemd naar de stad Koersk, waar tussen 5 juli en 22 juli 1943 de grootste tankslag in de geschiedenis werd gevoerd tussen Duitsland en de Sovjet-Unie, de Slag om Koersk. Op 12 augustus 2000 zonk het in de Barentsz zee na een ongeluk. Bij het ongeluk kwamen alle 118 opvarenden om het leven." Ook met deze tragedie in mijn achterhoofd heb ik dit project zeer zorgvuldig gebouwd.

 Lees verder »    Zie bijgevoegde video »


Neuschwabenland

Vele slapeloze nachten van sinistere dingen en horror zullen met dit schip verschijnen. Huiverinwekkende onderwerpen zullen ten tonele verschijnen. Overigens is dit schip niet te verwarren met een in die tijd bestaand experimenteel vliegdekschip. Dit schip was een droom van de nazi`s welke werkelijkheid was geworden. Onoverwinnelijkheid was de roep van dit duistere schip....

 Lees verder »


Pershing 72

De verschillende bouwfases van de Pershing 72 vanaf het ontwerp. Het origineel is een uiterst luxueus ingericht motorjacht. Gefabriceerd van composiet materiaal. Ze heeft een garage aan boord waarin plaats is voor een Jetski en een (gemotoriseerde) opblaasboot. Met haar 3 ruime slaapkamers en 6 bedden, een luxe badkamer en een ruime keuken biedt ze plaats aan 16 personen inclusief bemanning met een eigen slaapgelegenheid. De aandrijving is geheel geautomatiseerd of kan op afstandsbediening of geheel handmatig geschieden.

 Lees verder »    Zie bijgevoegde video »


Typhoon

Dit is de laatste uit een serie van 4 duikboten welke ik in een lijn heb gebouwd in de afgelopen jaren. Hoewel ik een enorme leerschool aan deze serie heb gehad en ook heel veel bouw plezier eraan heb beleefd, wordt het hierna tijd om een project boven water te gaan ontwerpen en bouwen. Dit is mijn grootste (in afmetingen )project tot nu toe. En waarschijnlijk zal dit formaat ook nooit meer behaald worden.

 Lees verder »    Zie bijgevoegde video »


uboot

Dit wordt een tweede project naast de neuschwabenland. Allebei komen ze uit WWII en horen prima bij elkaar. Het betreft het bouwverslag van de U82. Over de Duitste Uboten ten tijde van WWII is zoveel info te vinden op internet dat ik mij in dit verslag beperk tot de constructie van het model. De Vegesacker werf kreeg op 25 januari 1939 de opdracht voor de bouw van de Uboot. Kiellegging vond plaats op 15 Mei 1940 en op 14 Mei 1941 werd ze in dienst gesteld door Oberleutnant Siegfried Rollman. De U82 heeft tijdens haar diensttijd drie missies uitgevoerd waarbij ze negen schepen met een gezamelijk tonnage van ca. 53.049 tot zinken heeft gebracht en/of beschadigd. De U82 was een opleidingsboot tot 31 Augustus voor het derde U-Flottille in Kiel. De constructie zal sterk lijken op de U82 welke ik in 2007/2008 heb gebouwd dus met de bekende sandwich bouwwijze welke zich voor mij als uitstekend heeft bewezen de afgelopen jaren. Alleen ligt de schaal kleiner als destijds. Het oorspronkelijke model van mij was gebouwd in 1:35. Dit buitengewone project zal gebouwd worden in schaal 1:48 waarbij de totale lengte op ongeveer 140 cm zal kunnen uitkomen. De constructie is inmiddels al gestart en dat is te zien in bijgevoegde foto`s. Ik heb er reuze zin in omdat ik haar al eens eerder heb mogen bouwen en dit wordt dan mijn derde Uboot in mijn carriere. Veel kijk plezier tijdens het volgen van dit tweede monster project naast de neuschwabenland.

 Lees verder »


VIIC Uboot U82

U-boot is een Duitse marine term en de afkorting van Unterseeboot. Tijdens de oorlog brachten ruim 800 U-boten in totaal zo'n 3000 geallieerde schepen tot zinken. Door successen, werden veel onderzeeboot kapiteins beschouwd als helden. Ze werden hoofdrolspelers in groots opgezette propaganda campagnes en waren zeer populair onder de Duitse bevolking. Ondanks hun betrekkelijk "eenvoud " in techniek waren ze,vooral in het begin van de Maritieme oorlogsvoering,zeer succesvol.

 Lees verder »    Zie bijgevoegde video » 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...