Artikelen database: u boot deel 9

Homepage » Artikelen database » u boot deel 9
[AFBEELDING]

De constructie van het ankerkluis was erg leuk om te doen. Geleerd van ervaringen uit het verleden heb ik ervoor gekozen om de kluis ditmaal uit een stuk te snijden/schuren en dan dit blok in het geheel in de romp te monteren.

 

Er moest wel een flink gat in de romp worden gemaakt want je ziet de middelste verstevigings dragers lopen. Dus ik zit hier al in het midden van de romp. De vorm van de kluis heb ik erin gesneden en met de dremel verder afgewerkt en met korrel 800 geschuurd. Het witte is plamuur die ik er ook al in heb aangebracht en geschuurd.

 

 

Gemonteerd met montagekit zit het hier vast voor de hopelijke eeuwigheid in de romp.

 

 

De naden dicht gemaakt met plamuur en bijgeschuurd.

 

 

Nu is de tijd aangebroken om de gehele romp met porienvuller te bedekken. Erg belangrijk want balsa is nu eenmaal erg poreus en zal alles opzuigen ook lijm. En soms wil je dat niet. Verder geeft porienvuller ook het zachte balsahout wat bescherming tegen lichte aanrakingen want de oppervlakte waort hierdoor ook een beetje harder.

 

 

Het is niet mijn bedoeling om reclame te maken maar deze porienvuller is speciaal voor balsahout en geeft uitstekende resultaten. En voor onze hobby mag je dit wel vermelden.

 

En in onderstaande foto is de gehele romp met porienvuller gedaan en lichtjes geschuurd met fijn schuurpapier.

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...