Artikelen database: uboot deel 5

Homepage » Artikelen database » uboot deel 5
[AFBEELDING]

Ik heb ondertussen een nieuwe werkstandaard gemaakt. Dat is nu nodig omdat er inmiddels een kiel onder is gekomen en ook om het schip meer steun en stabiliteit te geven. het gewicht wordt ook nu steeds wat meer en dan is alleen piepschuim niet veilig meer om als standaard te gaan dienen.

 

De steunen van MDF bevatten blokken piepschuim waar ze in rust.

 

 

 

De volgende klus aan haar was om de twee lange vloedopeningen boven de komende zadeltanks te gaan monteren. Deze liggen strak boven de buiten geplaatste tanks en bevatten diesel voor de vaart boven water. Deze lange opening is bedoeld om dienst te doen voor de natuurkunde wet " communicerende vaten ". Omdat de VII C een aparte buitenwand had waarbinnen de eigenlijke drukcabine ligt zat er tussen deze twee water. En dat moet ten alle tijden dezelfde druk hebben als buiten de wand. Tussen deze beide wanden liepen veel buizen en aparatuur zodat er hierdoor ruimte kon worden gewonnen in de romp zelf. Deze lange gleuf in de romp gaf de zadeltanks hun speciale gebruikte vorm eraan. Hierop komen we later nog op terug.

 

 

Ik maak deze gleuf uit een oude gordijnen rail welke prima ervoor geschikt is. En op de onderstaande rode lijn moet deze komen gaan.

 

 

Nadat ik er de gleuf in had gesneden werd het tijd om de rail te monteren met montagekit.

 

 

Gemonteerd en klaar in de romp.

 

 

En het eerste en ook middelste deel van de kiel is hier geplaatst. Gemaakt uit vurenhout.

 

 www.homeghost.nl

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...