Artikelen database: neuschwabenland intro deel 2

Homepage » Artikelen database » neuschwabenland intro deel 2
[AFBEELDING]

Ook een stalen schip was niet bestand tegen deze krachtige radio golven. Ongeacht de tonnage. Helaas is de achterliggende techniek met het beëindigen van de oorlog ook verdwenen al is het gerucht er dat zowel de Russen alsmede de Amerikanen deze techniek in handen hebben gekregen na het einde van de tweede wereld oorlog. Ten tijde van de ontwikkeling van dit enorm krachtige wapen is er ook geprobeerd om doelen te bereiken onder water denk hierbij aan duikboten. Er zijn verslagen gevonden waarin werd beweerd dat duikboten tot een diepte van ca. 10 meter op een afstand van 500 meter met dit wapen zijn uitgeschakeld of gezonken.

 

     scene uit the philadelphia experiment

 

Omdat er een enorm magnetisch veld werd opgewekt tijdens het opladen van de spoelen,sloegen er altijd op onregelmatige momenten grote windvlagen op de directe omgeving van de antenne naar buiten in een kring. Dit gaf dat als de zee rustig en kalm was er een soort koepels van lucht vermengd met waterdamp naar buiten en omhoog schoten. Dit gaf dat enkele seconden voor het afvuren van dit gruwelijke wapen de bron was te zien. Een soort koepel welke ondoorzichtig was gaf aan dat er daar iets gebeurde. Enkele seonden later werd dan de beam afgevuurd met een vernietigende en dodelijke afloop voor het uitgezochte doel. En er was nog een tweede nadeel aan dit wapen.

Al het aanwezige personeel/wetenschappers mochten niet op het dek staan tijdens het opladen en afvuren. Het veld was zo krachtig dat ook anders deze mensen letterlijk meteen gekookt zouden worden met de onmiddelijke dood tot gevolg. Daarom was het dek altijd leeg en was de stuurhut afgeschermd met een dik schild tussen het afvuurdek en de stuurhut. Dit schild was bekleed met een laag lood van 2 mm dik om de beam af te wenden. Ook het dek zelf was bekleed met 2 mm lood om het schip met de bemanning te beschermen. Op het loden dek waren houten vlonders aangebracht om toegang te geven tot het dek want op lood lopen gaf al snel grote beschadigingen eraan. De Neuschabenland werd altijd begeleid door torpedojagers om het te beschermen tegen de vijand.

Een van de grootste geruchten omtrent de Neuschabenland is dat het schip zichzelf eenmaal verplaatst heeft tussen verschillende tijdzones op de aarde. Dit zou dus verklaarbaar zijn door het enorm magnetisch veld. Het schip werd hierbij ten tijde van het opladen onzichtbaar en verscheen binnen seconden weer terug. De bemanning verklaarde dat ze twee verschillende werelden door elkaar heen hadden gezien,alsof de twee verschillende plaatsen over elkaar heen waren geplakt. Eenmaal van boord zijn een tiental bemanningsleden met verbrande huid en hoofdharen opgenomen geworden in een ziekenhuis waar ze enkele dagen later zijn overleden. Op het dek van het schip werden stenen en metalen gevonden van onbekende oorsprong. Bij een tweede poging later is het schip geaard geworden met de zee. De antenne werd hierbij door een metalen kabel verbonden met het water. Het fenomeen van de tijdsverplaatsing is hierna niet meer voorgekomen. Of er met dit effect later nog meer experimenten zijn gedaan op de Neuschabenland is onbekend.

Er is één schip gebouwd en deze is daadwerkelijk ingezet geweest op zee tijdens de oorlog. Na het beeindigen van de oorlog is dit schip nooit meer terug gevonden tot nu toe........

 

Romplengte origineel 156 meter.

Rompbreedte origineel 21,60 meter.

Tonnage origineel ca. 2675 bruto (voor zover bekend)

Aandrijving origineel   Deutsche Werke A.G. 7 cilinder diesel elektrisch

Snelheid 32 knopen

Bereik 6500 mijl bij 17 knopen

Generator voor opwekking spanning spoelen Deutsche Werke A.G. 900 KV

Aantal spoelen (voor zover bekend ) 36. Diameter spoel 1 meter.

Bemanning 139 incl .Wehrmacht

 

 

De constructie van het model ga ik wederom uit de sandwich bouwwijze maken. Dit heeft in al mijn vorige projecten zich als uiterst goed bewezen. De start is inmiddels gemaakt en dat is te zien in onderstaande foto`s..

 

 

 

 

 

 

Let op. Alle intellectuele inhoud van www.homeghost.nl is beschermd middels copyright.

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...