Artikelen database: Superstructure under construction....vervolg 6

Homepage » Artikelen database » Superstructure under construction....vervolg 6
[AFBEELDING]

En de start is ook in het laatste onderdeel gemaakt van de superstructure. In dit onderdeel komt de stuurhut alsmede de twee imposante schoorstenen en de onderdelen voor en in de boeg. Het is een groot onderdeel en erg complex.

 

 

Complex omdat er ondersteunende bruggen en delen inzitten die het nodige aan details en pasvorm eisen. Erg fijn is het met dit onderdeel dat je nu de uiteindelijke BLue Marlin er steeds meer in gaat herkennen. Zo zijn er de dikke steunen aan weerszijden waarop bovenlangs twee loopbruggen liggen. De stuurhut wordt een beetje moeilijk om te gaan maken maar daar liggen nu juist de uitdagingen.

 

 

Nadat de verschillende pasdelen uitgezaagd zijn ( styreenplaat en ABS materiaal) zijn deze samengevoegd met zowel bisonkit en contactlijmen. De lijmnaden worden strak bijgeschuurd en verder nabewerkt met plamuur om alles mooi strak te krijgen.

 

 

 

Natuurlijk gebruik ik ook hierbij primer om te controleren of alles goed strak is bijgeschuurd. Immers dat zie je pas nadat er een laag primer overheen is gespoten. En als dan de ruwe hoofdconstructie gereed is worden de vele belangrijke details aangebracht. Uiteindelijk alles netjes wit gespoten en voorzien van decals en de ramen...kortom nog een flinke uitdaging in dit laatste onderdeel alweer!.

 www.homeghost.nl

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...