Artikelen database: De casings under construction....vervolg 5

Homepage » Artikelen database » De casings under construction....vervolg 5
[AFBEELDING]

 

De romp was klaar en voorzien van haar opvallende oranje kleur. Het was wel een oppervlak om te gaan spuiten met de airbrush. De kleur is eigenlijk niet echt oranje. Er zit een vleugje rose in. Dus de gebruikelijke oranje kleuren die we in de modelbouw winkel kunnen kopen waren niet geschikt. Na enige tijd vond ik de juiste kleur. Een soort kruising tussen neon oranje en donker rose. Alleen een nadeel was er wel. Deze kleur is erg slecht om te spuiten. Het dekt vrijwel niet en dan wil je al snel teveel erop spuiten met uitlopers als nadeel. Dus nadat ik alles eerst mat wit had gespoten en goed had laten drogen kon ik deze kleur er netjes opspuiten zonder problemen.

 

Dan de twee casings. De casing aan bakboord zijde is een soort " service" moduul. Hierop staat een flinke lier die ingezet wordt om de lading aan boord te trekken terwijl de romp is afgezakt onder water. Een nadeel heeft de casing wel. Het geeft dat de breedte wordt beperkt erdoor aan de achterzijde van de romp. Een simpele oplossing hiervoor is dat deze bakboord casing demontabel is. Deze is los te koppelen en te verwijderen. En dan wordt het laad oppervlak ineens erg toegankelijk. maar alleen als de lading te breed of te lang is om op het dek te plaatsen. Het is in het verleden al voor gekomen dat deze casing is verwijderd. Maar handig is het wel om de casing niet te demonteren omdat de lier erbovenop handzaam en nodig is omde lading over het dek te trekken.

 

 

De casing aan stuurboordzijde is bedoeld voor de uitlaatgassen van zowel de aandrijving alsmede enkele turbines. En daarom is deze niet demontabel. Bovenop deze stuurboord casing is daarom ook een kraan geplaatst en er staat materiaal om ladingen te ondersteunen. Denk hierbij aan dikke houten palen of metalen liggers bijvoorbeeld. In de onderste foto zijn deze details nog niet aangebracht.

We zien verder ook aan beide casings dwarsliggers gemonteerd aan de binnenzijdes. Deze zijn als bescherming bedoeld. De enorme ladingen kunnen zo de beide casings niet beschadigen bij het intrekken of vieren.

 

Op naar de details voor de casings....

 

www.homeghost.nl

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...