Artikelen database: Blue Marlin bouw gestart

Homepage » Artikelen database » Blue Marlin bouw gestart
[AFBEELDING]

Het begin is er.  De constructie is volledig gestart. Na de nodige voorbereidingen en het ophangen van de werktekeningen is de ruwbouw inmiddels van de romp al in volle gang. Gestaag zijn er goede vorderingen. De eerste stap was het monteren van twee grote Styropor (piepschuim) blokken met elkaar. Omdat de Blue Marlin een groot maar redelijk plat laaddek heeft is het niet mogelijk om in deze schaal van 1:200 een holle romp te maken. Dus spanten ontbreken in dit project. Om toch de nodige stevigheid in de romp te verkrijgen zijn er onder het laaddek twee lange vierkante latten van MDF materiaal in aangebracht en met montagekit gemonteerd. Aan de onderzijde heb ik ook twee MDF laten aangebracht alleen met het verschil dat deze twee alleen de lijmnaad tussen de twee blokken versterken. Immers er zijn geen spanten aanwezig met een kiel om de constructie te verstevigen.

 

 

 

Daarom de vier MDF latten. Dit geeft een erg sterke constructie in de romplangszijde ( torsie). De romp zal in de breedte sterk gaan worden door de beplanking met 1,5 mm balsahout en met het bekleden met Styreen plaat (kunststof). Hiermee zal de zijdelingse torsie prima worden opgevangen zodat de romp een sterk geheel gaat vormen.

 

 

Tussendoor heb ik de boeg gevormd met behulp van een rasp. Hiermee gaat het vormen van Styropor erg goed en na het vormen even lichtjes naschuren met schuurpapier korrel 800 geeft het een strak en gladde oppervlakte. De montage van het werkdek was belangrijk in deze fase om te monteren. Want met het beplanken van de boeg neem ik meteen de verschansing van de boeg mee. Eenmaal de verschansing en de boeg beplanking gemonteerd is het niet meer mogelijk om het werkdek goed en zuiver te plaatsen. Het werkdek is het dek welke op de eerste verhoging van de boeg ligt. Hierop komt dan later de superstructure met de stuurhut en de kranen en sloepen.

 

 

 

Nadat de romp is beplankt wordt dan de bulb in de boeg gemaakt. Dit wordt een lastig klusje omdat deze langs de romp doorloopt. Maar dat is voor later...Kortom het gaat lekker en tot nu toe ook nog eens lekker snel.....voor zover.....

 

www.homeghost.nl

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...