Artikelen database: Laatste elektronische snufjes inbouwen

Homepage » Artikelen database » Laatste elektronische snufjes inbouwen
[AFBEELDING]

De eigenlijke bouw van de Emma is in principe gereed maar de puntjes op de i (spreekwoordelijk) worden nu aangebracht. En dat behelst het inbouwen van de laatste gele ledjes in de loopgangen beneden de container stellingen. Ook worden de overige verlichtingen nu getest door deze langere tijd te laten branden. Op deze wijze kan de adapter gecontroleerd worden op het warm worden of de ledjes kunnen gezien worden tijdens het op langere tijd laten branden van de verlichting. Dit alles is nodig om te kijken/controleren of alles naar behoren werkt zonder storingen of ongewenste effecten op de omgeving. Denk hierbij aan het warm worden van de direkte bevestigingen of de eromheen aangebrachte details.Tot nu toe heeft alles in ieder geval naar mijn wens gewerkt zonder nare verschijnselen. Erg belangrijk natuurlijk...immers je komt er niet meer bij als er iets verkeerd gaat of werkt.

 

 

Het ziet er wel allemaal erg kleurig uit en ook indrukwekkend. Dit betreft de vele voedings draadjes die de talrijke ledjes moeten voorzien van stroom voor het laaddek. Het was veel soldeerwerk om de talrijke draden aan te sluiten. Maar wel leuk om te doen. Nog leuker is het als bij controle blijkt dat alles werkt zoals het moet.

 

 

Duidelijk zijn de container stellingen te zien waartussen later bij de laatste klus de containers worden gemonteerd.Deze stellingen zijn van MDF hout. Zuiver omdat deze later niet meer te zien zijn als de containers er eenmaal tussen zitten gemonteerd. Alleen de laatste twee container stellingen zijn van een combinatie van ABS en Styreen kunstof gemaakt. Dit laatste achterdek laat ik open en dus zonder containers ertussen.Gewoon omdat ik zo wil laten zien dat er ook onder het dek leven is.Bij het origineel worden ook in dit " loodsdek" containers opgestapeld.Nu zien we mooi de details onder de conatiners die anders niet te zien waren geweest.

 

 

En in de onderste foto zien we de voorlaatste container stelling definitief gemonteerd zitten. Hier moet het laatste opbouw gedeelte nog gemonteerd worden. Dit was veel werk omdat ik de constructie delen uit een styreen plaat heb uitgesneden.

 

 

 

 

Hoewel dit al de laatste klussen zijn nemen ze wel nog veel tijd in beslag maar dat geeft niet want het is nu eenmaal erg leuk werk...

 

www.homeghost.nl

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...