Artikelen database: Diorama deel 7

Homepage » Artikelen database » Diorama deel 7
[AFBEELDING]

Ik ben begonnen met het aanbrengen van de eerste details binnen in het doorgesnede grote gebouw. Het gebouw is natuurlijk niet echt doorgesneden maar zo is de passing van dit gebouw in het diorama. Binnen het pleisterwerk zien we in de foto`s de bakstenen die de muren beslaan. Ook zien we in de vloeren gaten zitten. Dit is de bewapening van het beton. Ik had/heb hierover lang moeten nadenken. Ik kon ze laten uitsteken of gelijk maken met de doorsnede of ze laten verzinken in het beton. Ze laten uitsteken is niet passend omdat het een doorsnede is. Gelijk maken was een optie of verzinken. Ik heb voor het laatste gekozen zodat het goed zichtbaar is.

 

De eerste stap was het maken van de katten staart hordeur in de leefkamer.

 

 

Daarna de deuren. Omdat het gebouw meerdere apartementen bevat zijn er dus een aantal deuren in gekomen.

 

 

Overzichts foto. We zien de diverse leefruimtes hierin in doorsnede. Ze zijn uiteraard groter maar door de doorsnede is er een stuk uit gehakt. Was nadenken hoe de gangen moesten lopen maar een leuke opgave.

 

 

Er moet nog reling werk inkomen evenals wat lampen en meubelstukken. Ook hier geldt dat het een sloop gebouw is. Dus de achtergelaten meubels zijn niet meer bruikbaar voor de ex bewoners en zijn achtergelaten. Het gebouw staat verder leeg.

 

 

Aan de rechterzijde heb ik behang aangebracht op de muren. Hier breng ik misschien nog details tegen aan.

 

 

 

 

 

In de galerij waar de trap ook is heb ik met een voorbedrukt karton van treinen details de vloer bekleed. De tegels leken mij geschikt hiervoor. Er staan twee putten in bedrukt. De ronde  ( B ) laat ik later verdwijnen met details erop. De rechthoekige ( A ) blijft bewust zichtbaar om een afvoer putje voor te stellen.

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...