Artikelen database: Diorama deel 2

Homepage » Artikelen database » Diorama deel 2
[AFBEELDING]

Het is de bedoeling om in het diorama ook verschillende andere constructies te gaan plaatsen. Om hiervan de muren e.d. te kunnen maken heb ik besloten om daar foambord voor te gaan gebruiken. Dit materiaal bestaat uit een kern van erg hard schuim welke is voorzien aan beide zijden van een soort glad papier. Dit materiaal heeft zich bij mij bewezen uiterst geschikt te zijn. Je kunt het zagen met een fijne zaag of je kunt het snijden. Je kunt er zelfs in boren met een kleine boor. Het is uiterst licht. Goed te lijmen met een niet aggresieve lijm zoals velpon of gewone montage kit welke ik ervoor ga inzetten. Het is goed te verven en met een figuurzaag maak je er de mooiste creaties in. Ik heb het gekocht bij een grotere hobby winkel in Heerlen waar ik in de buurt woon. Het is niet erg duur.

 

 

Met een scherp mesje kun je er prima in snijden mits het mesje goed scherp is. Een bot mesje laat al snel een rafelige rand aan het papier zien.

 

 

 

Nadat ik er een muur van had samengesteld ben ik met montagekit ( mag ook gips zijn bijvoorbeeld ) er een ruwe oppervlakte op gaan maken. Gewoon dun erop smeren meer niet.

 

 

Dan gaat het er zo uitzien..

 

 

 

Met drybrush en matzwart heb ik de details erin naar de oppervlakte gehaald.

 

 

De uitgesneden stenen erin voorzien van een kleur naar keuze. Afhankelijk waar en uit welke tijd je het wilt gebruiken gaan.

 

 

 

Daarna de rest naar je eigen idee drybrushen bijvoorbeeld.

 

 

 

Deze muren waren eigenlijk bedoeld als test maar ze zijn goed gelukt en daarom ga ik ze in het diorama verwerken.

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...