Artikelen database: Diorama Golan Hights

Homepage » Artikelen database » Diorama Golan Hights
[AFBEELDING]

De start is gemaakt met de laatste fase in de constructie van een groter diorama. De grootste onderdelen in dit diorama heb ik eerder gemaakt ( D9R bulldozer-North African House-Fontein) zodat ik gemakkelijk de hoofdrol spelers over de opbouw plaat kan schuiven.

 

Ik heb watervast verlijmde multiplex plaat gekozen als ondergrond. Deze is niet licht in gewicht en zal daardoor hopelijk stabiel liggen. Langs de randen heb ik kunststof hoeklijsten gelijmd. Deels om het hout te beschermen en ook deels om later de ondergrond ( zand ) niet de kans te geven om lamgs de randen eraf te kunnen gaan vallen. De hoeklijsten zijn hoger als de plaat.

 

De plaat is hier machinaal glad geschuurd en voorzien van de hoeklijsten in de primer gespoten.

 

 

Zwart gespoten en geseald met blanke lak. Nog nat in de foto.

 

 

De onderzijde voorzien van dubbelzijdige sterke tape. Hierop wordt een flinke lap vinyl gemonteerd. Deze is ruw en voorkomt zo dat de plaat kan gaan glijden.

 

 

Vinyl erop gemonteerd. Deze gaat waarschijnlijk nooit meer los. Erg sterke lijmtape.

 

De werkzijde. Oftewel de bovenzijde. Hier wordt het diorama op gemaakt.

 

 

De randen rondom zijn hoger zodat onderdelen of zand niet eroverheen kunnen gaan vallen. Dit is louter als ondersteuning.

 

 

De eerste stap is het aftekenen waar het North African House komt te staan. Ook heb ik meteen de vloerdelen ervoor passend gemaakt.

 

 

Alles natuurlijk nog lang niet definitief vast gelijmd.

 

 

Dryfit overzicht...

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...