Artikelen database: North African house deel 2

Homepage » Artikelen database » North African house deel 2
[AFBEELDING]

Nadat de verschillende vloer en wand delen onderling zijn samengevoegd worden de wanden in een hoek van 90 graden tegen elkaar gelijmd van het hoogste bouw gedeelte. Hier hebben de constructeurs van miniart iets simpels bedacht maar wat wel een prima afwerking geeft.

 

 

We zien in de bovenste afbeelding de twee helften op elkaar gelijmd. In een volgende update laat ik zien dat dit wel wat tricky is om te doen.

 

Nadat de lijm goed gedroogd is moet je de lijmnaden goed vlak schuren om de delen straks onderling ook goed op elkaar te kunnen monteren. Op staande randjes in de lijmnaad geven dat de passing niet goed gaat worden. Schuur voorzichtig vlak maar niet teveel omdat je anders de lijmnaad los gaat schuren. Daarna lijm je eerst de binneste delen tegen elkaar op ( Nr. 1). Goed weer laten drogen. Daarna lijm je de buitenste naden tegen elkaar ( nr.2 ). Deze naden heb ik goed tegen elkaar gefixeerd met de ducktape. Nadat wederom de lijm goed droog is de ducktape voorzichtig verwijderen en met wasbenzine overtollige lijmresten van de lijmnaden verwijderen. Niet teveel maar juist genoeg. Het mag best wel wat ruw zijn. Het is immers een buitenmuur.

 

Nogmaals in de foto hieronder. Eerst de vlakken ( nr.1 ) tegen elkaar lijmen en goed laten drogen. Daarna de buitenste wanden ( nr.2 ) tegen elkaar lijmen en dicht drukken/fixeren met in mijn geval ducktape. ook weer goed laten drogen en nadien de lijmnaden netjes bijwerken om overtollige lijmresten te verwijderen.

 

 

En dan zou het zo moeten gaan uitzien. Eventuele openingen of kieren dichtmaken met plamuur welke goed hecht op de styreen delen.

 

 

Het begin is er......

 

 

 

Ben er wel tevreden mee althans tot nu toe met de passing. Je leest veel negatieve indrukken over het vacuumvormen. Maar ik vind dit wel reuze mee vallen in deze kit althans. Ziet er toch goed uit zo!...

 

 

Beetje plamuur hoort daar bij. Is toch onze hobby..

 

Dit gaat wel goed komen. Geeft een mooie indruk nu al.

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...