Artikelen database: North African house

Homepage » Artikelen database » North African house
[AFBEELDING]

Dit wordt het nieuwe project. Dit woonhuis is het tweede onderdeel in het diorama welke ik ga maken. De D9R ( vorig project ) is evenals dit woonhuis uit het Golanhoogte welke ligt op de grens tussen landen als Libanon,Syrie Jordanie en Israel onderdeel ervan. De kit is evenals de D9R in schaal 1:35. Het bijzondere in deze kit is dat de grote onderdelen zoals de muren en vloeren en ook enkele kleine onderdelen vacuum zijn gevormd in plaats van spuitgiet technieken. Dit houd in dat je zelf uit een moederplaat de onderdelen moet gaan snijden met een uiterst scherp mesje. Dit is niet moeilijk maar is wel een secure klus. Uit twee helften maak je dan bijvoorbeeld een muur of een vloer. Simpel de uitgesneden grote delen met lijm samenvoegen en fixeren met bijvoorbeeld plakband. Gebruik geen klemmen om het risico te vermijden dat he de delen gaat vervormen.

 

Maar goed. Eerst eens de kit bekijken gaan.

 

 

Dit is de afbeelding welke op de deksel staat afgebeeld.Mooie relief vormen erin.

 

De geopende verpakking geeft de vele onderdelen weer welke allemaal zijn ingepakt samen met de instructie in een plastic zak.

 

 

Vacuum gevormde platen en kleinere delen maken wel een goed gevulde doos waar je als je er een goed project van wilt maken vele uurtjes mee zoet kunt zijn. De kleindere gietramen of sprue`s bevatten o.a. het lijstenwerk met de ramen en deuren.

 

 

De onderdelen zijn niet genummerd dus je moet met behulp van de instructie zelf de onderdelen opzoeken in de spru`s. Niet moeilijk omdat je al snel de delen vind door goed te kijken naar de afbeeldingen.

 

 

Hier zien we een vacuum getrokken plaat met grote en kleine onderdelen erin. Deze moet je dus met een goed scherp mes eruit snijden strak langs de buitenste randen. Je kunt ook eventueel een lineaal langs de randen houden om een strakke snijrand te krijgen. Schuur na het eruit snijden de onderdelen alleen langs de rechtopstaande randjes ietsjes bij, Een muur of vloer bestaat uit twee helften die je met lijm aan elkaar gaat verbinden. Doe dit voorzichtig fixeren met tape om recht op elkaar te laten drogen.

 

 

Een stuk muur waar de plaat aan de zijkanten eraf is gesneden. Ik heb gemerkt dat je beter geen figuurzaag hiervoor moet gebruiken om te voorkomen dat de randen anders rafelig worden. Hierdoor krijg je later geen mooie lijmnaad erin.

 

 

 

 

Grote onderdelen klaar voor samen te gaan voegen.

 

 

Goede details geven later veel kansen om je eigen creativiteit erop los te gaan laten..

 

 

Het afval materiaal na het snijwerk goed bewaren. Dit is styreen. Altijd goed om te bewaren voor later als grondstof voor eigen details bijvoorbeeld.

 

 

Ik ga de onderdelen samenvoegen met lijm en ducktape. Ik snij in een strook ervan kleinde stukjes uit. Deze wikkel ik dan om de twee delen om te fixeren tijdens het drogen van de lijm.

 

 

In het tweede deel gaan we eens nader kijken hoe we de hoeken goed gaan krijgen in de juiste stand want je kunt niet de aan een gelijmde delen zoals de muren meteen aan elkaar zetten omdat ze in een schuine hoek met elkaar verbonden moeten worden.

 

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...