Artikelen database: German tramcar 641 deel 26

Homepage » Artikelen database » German tramcar 641 deel 26
[AFBEELDING]

Nu de tram geweatherd en bijna helemaal klaar is heb ik besloten om de aanwezige dio plaat te gaan gebruiken om er toch wat meer omgevings onderwerpen op te gaan aanbrengen. Dit lijkt mij als niet dio bouwer erg leuk om te gaan doen en ook om gebruik te maken van de aanwezige plaat. Op deze wijze kan ik wellicht mijn kennis opleuken om wat ervaring op te doen in de dio wereld. Het lijkt me voor mij een uitdaging en ik heb er zin in. Dus dit project gaat nog even doorlopen.

 

Maar eerst de in de kit aanwezige steun palen monteren gaan. Deze zijn erg fraai en hebben een goede pasvorm. Alleen opletten dat deze niet tijdens de droog periode gaan scheef trekken. Later moet je zelf er nog de stroomdraad gaan bij gaan scratchen. Dus waar de pantograaf tegen de bovenleiding loopt/glijd. Deze palen kun je natuurlijk zo erop lijmen ( stomp ) maar dat is niet aan te raden. Een tik of een keer ertegen stoten en ze breken er wellicht vanaf. Beter is om de palen met versteviging erop te lijmen. Ik heb dat gedaan met een spijker.

 

 

De palen heb ik aan de binnenzijde volgepompt met montagekit. En daarna eroverheen geschoven. Als de montagekit droog is zal deze verbinding enorm sterk worden. Dus de voet van de ondersteuningspalen vullen met kit en eroverheen plaatsen. Uiteraard moet je daarna de overtollige kit op de dio ondergrond verwijderen welke er tussenuit komt tijdens het plaatsen. Goed ook de spleetjes tussen de keien weghalen met bijvoorbeeld de punt van een mesje zodat je de kit niet meer ziet eruit komen.

 

Deze palen heb ik ook uiteraard eerder in de primer gespoten. Hierbij de palen met dubbelzijdeige tape tijdelijk vastgezet voor het spuitwerk op een blokje piepschuim.

 

 

En zo lekker goed laten drogen voor een nachtje...

 

 

En eenmaal droog zijn de palen gemonteerd en gepaint in hun kleur.

 

 

Wordt vervolgd...

 

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...