Artikelen database: German tramcar 641 deel 14

Homepage » Artikelen database » German tramcar 641 deel 14
[AFBEELDING]

En nu ga ik beginnen met de constructie van de opbouw. Daar zit het meeste werk aan natuurlijk. Hiet moet je goed oppassen om niet fout te gaan. De binnenkant moet je inkleuren tijdens de constructie en samenstelling. Eenmaal een onderdeel gemonteerd is deze bijna niet meer in te kleuren. De panelen moeten gespoten worden voor de plaatsing van de ramen. En ook de binnenkant van de panelen moet klaar zijn voor dat je deze gaat monteren op het onderstel. Dus alert blijven in dit project is de boodschap!.

 

We starten met de samenstelling van de twee banken. De pasvorm is weer prima en een bank bestaat uit 5 onderdelen in basis. Voorzichtig zijn met het afsnijden van de aanspuitingen want er zitten in de leuning twee uitstekende pinnen die in de zitbank moeten vallen. Deze pasdelen zitten vlak naast de aanspuitingen. Je snijd/knipt of schuurt ze zo per ongeluk weg.

 

 

Natuurlijk moet je ook even kijken of alles goed past ( dryfit ) maar ook de nieuwsgierigheid hoe het gaat uitzien kan je parten gaan spelen. En daarom alvast deze plaatjes ervan.

 

 

Duidelijk te zien dat er veel aanspuitingen zitten. Goed opletten om niet de verkeerde eraf te halen...NU eerst lekker alles lekker glad schuren met een fijne hoge korrel . Bijvoorbeeld korrel 800 of hoger.  Ook is kleurverschil te zien. Dat komt omdat de banken niet zijn geprimerd.

 

 

Daarna heb ik de vloer en de loopgangen voorzien van kleurwerk. De loopvloer lichtgrijs als basis en daarna gedrybrusht met middelgrijs voor vuilwerking te simuleren. Gevolgd door een drybrush van metaalkleur om slijtage weer te geven. En uiteindelijk matzwart in de looprichtingen en in de ingangen om vult van de buitenwereld weer te geven. Immers vele voeten maken vuil werk!.

 

 

 

De overige niet zichtbare vloerdelen heb ik voorzien van licht olijf groen om niet teveel op te vallen maar dat doen ze toch al bijna niet omdat de delen van de vloer van buitenaf niet zichtbaar zullen zijn.

 

 

 

Nogmaals in dit project is goed plannen van levens( modelbouw) belang!....

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...