Artikelen database: German tramcar 641 deel 9

Homepage » Artikelen database » German tramcar 641 deel 9
[AFBEELDING]

Het aandrijfblok of stel is bijna klaar. Er moeten nog vier delen rondom worden gemonteerd. Dit zijn platte profielen om bescherming te bieden en om te voorkomen dat er mensen/dieren tussen de draaiwielen kunnen komen. Ook gaf het bescherming tegen grof vuil wat op de weg kan liggen. Deze onderdelen komen er op in een later stadium. Eerst het aandrijf gedeelte wat nu klaar is.

 

 

In deze stand wordt het later onder het eerder gemonteerde vloer gedeelte gemonteerd. Het is vrij sterk en de pasvorm was subliem. Ik heb het nergens hoeven bij te werken om passend te krijgen.

 

 

Rondom de wielen komen dus later de bescherminigsprofielen gemonteerd.

 

 

De onderzijde klaar voor weathering en is daarom hier reeds geseald.

 

 

Glijlagers als eerste geweatherd met zandkleur. Roest komt er weinig in voor want de aandrijving is een belangrijk onderdeel en zal nooit erg roesten wegens onderhoud.

 

 

De rest wordt geweatherd met zand kleur en licht grijs. Stof was toch wel aanwezig en zeker in de zomermaanden wegens de keien bijvoorbeeld. Foto is helaas een beetje bewogen.

 

 

We zien duidelijk het kleurverschil nu. Het ziet er nu al een beetje meer realistischer uit.

 

 

 

Voor de definitieve montage komt er nog een filter overheen in een lichtblauwe kleur om het staal effect te benadrukken.

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...