Artikelen database: U.S. Army recovery Tractor deel 9

Homepage » Artikelen database » U.S. Army recovery Tractor deel 9
[AFBEELDING]

De tracks zijn gemonteerd.Het ziet er meteen realistisch uit maar een kleine kant tekening wil ik erbij geven.

 

 Dit was tot nu toe de lastigste klus in dit project. De samenstelling van de tracks verliep prima ze pasten allemaal prima in elkaar zonder dat ik ze had moeten bijwerken. Maar de samenstelling als geheel op de tractor is erg slecht te noemen. Tenminste bij mijn kit. De meesten klikten goed in elkaar ( Mirror models heeft ze ontworpen om beweegbaar te zijn ) maar als je dan begint om de tracks om de loopwielen te plaatsen klikken ze om de beurt los of gaan ze scheef hangen. Geen aanrader dus om ze beweegbaar te gaan monteren. Ik heb ervoor gekozen om de tracks per twee of per vier stuks op de loopwielen te leggen ( te beginnen aan de aandrijfwielen ) en ze dan vast te lijmen in elkaar. Ik heb hierbij steeds de eerste schakel waar later de volgende reeks aan wordt gemonteerd niet te lijmen tot dat de volgende schakels erin waren geklikt. Op deze manier kun je de vorm steeds goed erin houden. Eenmaal gelijmd zijn ze dan niet meer te buigen/draaien. Gelijmd blijven ze wel zitten maar er blijkt dat sommige schakels een kleine speling houden ten opzichte van andere schakels. Niets aan te doen en niet gaan verbouwen want dan krijg je ze waarschijnlijk nooit meer goed. Ook hebben sommige schakels de neiging om niet geheel door te buigen. Dit kan komen door het afsluitricheltje welke tussen iedere schakel zit ter bescherming van het scharnier.  Enfin de foto`s ervan..

 

In de eerste foto is te zien dat ik de voorste schakel niet lijm voordat de volgende reeks schakels eraan was gekoppeld.

 

 

 

 

Het bijkomend voordeel van de speling in de scharnieren is wel dat de tracks uit zichzelf mooi door hangen eenmaal gemonteerd zonder hulpmiddelen.

 

 

Er moet nog wel het nodige gemonteerd worden aan het chassis.

 

 

Ik heb de tracks nu al een beetje voorbewerkt. Dus een beetje al voorzien van basispaint voor de latere weathering. Nu kan ik dit nog gemakkelijk doen. Later komt er uiteraard modder op.

 

 

 

De track lengte is of iets te lang of iets te kort maar niet genoeg om volledig strak om de loopwielen te zitten. Je kunt dit niet beinvloeden omdat de loopwielen een vaste plek hebben en de tracks niet zijn in te korten zonder grote schade. Ik heb daarom ervoor gekozen om dit niet te gaan doen.

 

 

Na de weathering hoop ik dat het minder zichtbaar wordt anders blijft het zo maar.

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...