Artikelen database: U.S. Army Recovery tractor deel 1

Homepage » Artikelen database » U.S. Army Recovery tractor deel 1
[AFBEELDING]

De motor ( 4 cilinder diesel 80 pk ) is samengesteld. Er zitten ca. 80 onderdelen in en dat geeft er een enorme detaillering aan. Wat mij een beetje opviel was dat ik veel heb moeten werken met mijn modelbouw mesje om delen passend te maken. Vooral in het eerste deel van de samenstelling blijkt dat onderstaand onderdeel ietwat scheef is en daarom niet meteen correct past op het motorblok. Ook sommige pijpjes lijken niet direct mee te werken om zowel het ene uiteinde direct op de bedoelde plaats te passen zonder dat het andere uiteinde ook goed op haar plaats komt. Daarom heb ik deze voorzichtig een beetje moeten bijbuigen. De overige aansluitingen zijn wel goed passend zoals de grotere delen. In wezen is dit niet verwonderlijk. De wat slechtere passende kleine onderdelen zijn nu eenmaal ook vrij klein en dan kan het voorkomen dat tijdens de productie deze een beetje vervormen door de hitte tijdens het spuitgiet proces.

Mijn mening in deze is dat ik er persoonlijk geen problemen mee heb. Immers we zijn allemaal modelbouwers ( ervan uit gaande dat jij dit ook bent ) en dan mag je best wel wat meer inzet hebben in je hobby. Mirror models heeft er voor gekozen om dit onderdeel fantastisch te voorzien van details en dan zijn kleine onderdelen gewoon een must. Dus ik vind dit geen punt van kritiek maar eerder een niet te voorkomen onderdeel in dit goed gedetailleerde motorblok. Er zit ook PE verwerkt in dit motorblok. Dit is naar mijn mening een optie onderdeel. Als je het weglaat heeft het geen invloed op de verdere afbouw. Voor sommige modelbouwers is PE niet altijd een lust om te doen. Maar het geeft je wel inzicht in de details in het geheel. Al zul je later deze piepkleine PE delen niet meteen meer terug zien.

 

 

Wat wel latiger is om te monteren zijn kleine hendels op het blok. Deze zijn bedoeld om de versnellingsbak te schakelen. Ze zijn klein wat bij mij al bij de eerste demontage van de sprue het eerste onderdeel en dus de hendel deed wegschieten naar de horizon. Deze is natuurlijk nooit meer terug gevonden. Gelukkig heb ik een spare box en daarin zitten ook wel wat kleine hendels op voorraad. Dus was het snel geregeld om een nieuwe hendel te monteren. Deze zijn te zien aan de rechterzijde in bovenstaande foto. Dus houd bijvoorbeeld een wattenstaafje met de tip ervan op het onderdeel bij het eraf halen van de sprue.  De PE onderdelen heb ik erop gelijmd met kontakt lijm. Je kunt deze ook lijmen met secondelijm. Doch met secondelijm heb ik de ervaring dat deze wit uitslaat na droging en ook soms te dik is zodat er soms een soort bulb verschijnt naast het onderdeel. De achterzijde als je kan het liefst iets opruwen met bijvoorbeeld schuurpapier of het uiteinde van een kleine naald. Niet hard drukken om te voorkomen dat je het PE deel beschadigt of indeukt.

 

Persoonlijk vind ik het geen probleem om zelf wat energie erin te steken om delen passend te maken. Daarvoor krijg je wel een heel erg mooie detaillering terug in dit onderdeel. Mirror models slaat hier duidelijk NIET de plank mis maar geeft juist een voordeel eraan. Mooie details met een beetje handigheid toch goed te monteren. Alleen is dit wel dus geen kit voor de beginner die deze mooie kit kiest als eerste bouwdoos. Tenzij deze beginner dit gewoon voor lief neemt en zijn liefde voor deze kit toont met creativiteit en doorzetting. Een dikke plus voor dit onderdeel is dus al toegeschreven eraan.

 

 

 

 

 

Onderdelen verstopt. Deze details zijn helaas later niet meer terug te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nu op naar de eerste paintjob. Want later is dit niet meer goed/volledig te voorzien van een kleurtje. Er worden veel onderdelen om dit motorblok gemonteerd bij de volgende montage stappen. Dus op tijd voorzien van verf!..

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...