Artikelen database: neuschwabenland einde project.

Homepage » Artikelen database » neuschwabenland einde project.
[AFBEELDING]

En als laatste update in dit project plaats ik de constructie van de standaard. ik heb voor deze methode gekozen om net als bij mijn vorige projecten er geen standaard onder te maken waar je de steunen duidelijk ziet. Toegegeven bij veel scheeps projecten is deze manier een juiste keuze maar voor mij is het zien van een standaard onder een modelschip niet wat ik persoonlijk mooi vind. Ik heb twee blokken onder het schip gemaakt waar je maar net kunt zien dat er iets onder staat. De basis is wederom styropor ( piepschuim ). Hierom heen heb ik balsahout gelijmd van 1,5 mm dik en dat ziet er dan zo uit.

 

 

De zijkanten zijn voorzien van dezelfde kleur als gedeeltes van de romp. En aan de bovenzijde waar het schip op rust heb ik blauw vilt gelijmd. Zo wordt de romp niet beschadigd en geeft ook de romp een steun plaats die voorkomt dat ze kan schuiven.

 

 

 

De onderzijde is voorzien van zwart schuurpapier zodat de standaard nooit kan schuiven op een tafel bijvoorbeeld. Al met al een stabiel geheel.

 

 

 

Er hoort ook een naamplaat bij over haar naam en waar ze was gestationeerd. Het bijbehorend verhaal is begonnen in 1938 en daarom dat ik dit als startpunt heb genomen voor haar geschiedenis. Een beetje vervuiling door de jaren heen hoort er ook bij.

 

 

 

En zo komt er nu een definitief einde aan dit project van de neuschwabenland. ik heb er veel plezier in gehad omdat er veel geheimzinnigheid ligt in dit schip. Ook de bouw ervan was leuk en niet moeilijk. Wel was het wat lastiger om de camo aan te brengen maar uiteindelijk is het goed gekomen. Ik hoop dat jullie ook dit project leuk hebben gevonden om te volgen. Misschien leuk om een anecdote in het gastenboek te zetten.

 

Bedankt voor het volgen en nu op naar het binnenkort te starten nieuwe project.

 

Ron.

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...