Artikelen database: neuschwabenland deel 46

Homepage » Artikelen database » neuschwabenland deel 46
[AFBEELDING]

En zo is het laatste grote onderdeel geplaatst en in ruwe vorm althans al geweatherd. Er komen nog wel onderdelen bij zoals de reddingsboten aan weerszijden van dit laaste blok alsmede schijnwerpers en de nodige vuurkracht. Dus we zijn voorlopig nog niet klaar.

 

Het achtersteven.

 

 

Vanuit vogelvlucht genomen.

 

 

 

 

 

 

 En dan nog een stukje tekst uit " neuschwabenland : die Erzählung "

 

deel 19

Ik stond nu opeens in een lange gang die werd verlicht door een soort langwerpige buizen waar alweer een blauwe gloed uitstraalde. Wat was het hier stil ik hoorde helemaal niets. Oh oh...wat moest er van mij terecht komen dit had ik in mijn leven niet verwacht. Normale mensen werken of dienen als soldaat of worden verwond of in die geest. Maar uitgerekend ik moet dit allemaal meemaken. Ook kon ik niet geloven dat ik dood was. Hoe kom ik dan alles zo meemaken?. Nee dit kon toch niet meer lang zo doorgaan?. En hoe moest het nu dan verder met mij?.....Ik liep de gang door waar geen deuren in zaten....alleen maar een lange fel verlichte gang in een blauwe waas. ......Ik liep en liep.....er kwam geen einde aan. Moe werd ik ervan....Droomde ik soms?. Ik kon niet zien of ik verder ging omdat er geen tegels of planken in de vloer zaten. Het enigste wat bewoog of waarin ik kon zeggen dat ik voorruit ging was dat de verlichting bewoog...dus zo kon ik zien dat ik voorruit ging.

Hoelang ik zo gelopen heb weet ik niet maar ik werd moe en raakte uitgeput. Ik besloot te gaan zitten om uit te rusten. Ik ging op mijn knieën en op mijn billen zitten. Met mijn hoofd tussen de opgetrokken knieën sloot ik voor even mijn ogen...ik kon niet meer.....Opeens hoorde ik een harde maar doffe bons of knal. Ik zag dat aan mijn rechterzijde het licht uitging richting mij. Net alsof er een trein aankwam. Verschrikt stond ik op en begon te lopen richting de nog verlichte zijde. Maar de uitgaande verlichting begon mij in te halen. Ik werd bang en besloot om te gaan rennen. Steeds harder rende ik naar de hopelijk veilige zijde. Mijn stappen werden groter en groter. Ik zag aan de verlichting dat ik steeds sneller ging alsof ik wel harder rende als een auto. Ik viel bijna over mijn eigen benen. Doch het uitgaan van de verlichting haalde mij in. Het werd donker over mij en zelfs al voor mij. Ik hoorde acher mij een geluid naderen alsof alles werd kapot gemaakt. Krakende geluiden. Ik rende zo hard als ik kon....Doch ik ging het niet redden. Voor mij werd alles donker ik zag alleen nog een klein verlicht vierkantje voor mij. Maar stoppen durfde ik niet want het dreigende geluid achter mij kwam dichterbij en ook voelde ik koude achter mij. En toen viel ik over mij eigen benen op de grond...ik rolde en rolde over de vloer. Steeds sneller rolde ik de vloer ging scheef naar beneden en ik begon te glijden. Ik viel tegen de wanden op en toen weer op de vloer en bleef maar glijden. De vloer onder mij brak op in wel duizenden kleine vierkante spiegeltjes. En toen viel ik naar beneden. Oh nee....wat een zicht. Ik zag onder mij dikke witte wolken en boven mij een donker blauwe lucht. Ik tolde en tolde en ik werd bijna uit elkaar getrokken door de harde wind. De witte wolken kwamen dichterbij en ik wist dat ik erdoorheen ging vallen. Door de wolken heen zag ik een stad verschijnen met veel huizen. Dikke zwarte rookwolken zag ik opstijgen van verschillen plaatsen in deze stad. De stad kwam steeds dichterbij en ik wist het dat ik nu wel te pletter zou slaan. Dit werd mijn einde. De daken kon ik nu goed onderscheiden en die kwamen nu steeds dichterbij.Ik viel en viel .......en toen viel ik door een dak heen en ik bevond mij op de vloer van een kamer waar meubels stonden. De klap heb ik nooit gevoeld ik lag ineens gewoon op de vloer zonder maar iets gevoeld te hebben. Ik keek om mij heen en hoorde een klok tikken meer niet.....Naast mij lag een glazen bol zo groot als een tennisbal. Ik keek op naar boven en zag nog net in het plafond een witte wazige vlek verdwijnen. .....

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...