Artikelen database: neuschwabenland deel 40

Homepage » Artikelen database » neuschwabenland deel 40
[AFBEELDING]

Terwijl ik wringend langs de paal mijzelf naar boven werkte was het voor mij duidelijk geworden dat de beamer inmiddels wel op mij gericht zou staan. Het lukte mij niet om mijzelf helemaal naar boven te duwen en ik voelde hoe mijn krachten afnamen. Bloed liep inmiddels al langs mijn nek door naar onderen. Wat een einde zou mij gaan overkomen. Mijn bloed zou gaan koken en mijn haren zouden rechtop gaan staan. Op een gegeven moment zou mijn huid gaan verbranden en mijn ogen zouden uitdrogen. Dat alles in een fractie van een paar seconden. Mijn longen zouden stoppen met werken omdat de longblaasjes dicht zouden schroeien......... Er werd een fel licht op mij gericht. Ik kreeg meteen het idee dat ze wilden zien hoe ik uiteindelijk uit elkaar zou spatten. Dit was het dan....ik had mijn dood geaccepteerd. Hopelijk zou ik snel dood gaan zonder dat ik moest meemaken hoe mijn lichaam ten gronde werd gericht.

 

Ik hoorde weer het bekende geluid van de zoemende bijen aanzwellen en wist dat de beamer was opgeladen en klaar voor gebruik. Nu ging het gebeuren het einde van mijn leven. Ik schreeuwde het uit en riep alles wat mij inviel. Nu hoorde ik het geluid van de vele kleine vonken en zag dat het schip er bijna helemaal mee werd bedolven. Boven het schip zag ik een draaikolk verschijnen alsof een tornado op het schip zou neerkomen. En toen gebeurde het...een hele grote ronde schil zette zich af van het schip en werd steeds groter rondom het schip. Ik hoorde een geluid alsof een grote windvlaag aansnelde en zag de schil groter worden. Ik zag dat het schip troebel werd en dat het begon te trillen alsof het hele schip heet werd. Ik kneep mijn ogen dicht en draaide mijn hoofd instinctief af naar rechts. Ik voelde mijn lichaam warm worden en mijn haren rechtop gaan staan. En toen voelde ik mijzelf ineens zweven alsof ik uit de grond werd getrokken. Ik hoorde alleen maar gezoem en voelde nog steeds de warmte. Ik opende mijn ogen en tot mijn schrik zag ik dat mijn omgeving verdwenen was. ik zag geen water meer of het schip. Zelfs de ijsbergen zag ik niet meer. Onder mijn voeten was niets meer te zien!. Plotseling verstomde het gezoem en voelde ik geen warmte meer. " ik ben dood " riep ik uit volle macht uit....Maar hoe kon ik dat roepen als ik dood was?. Ik zag in de verte bliksemflitsen verschijnen die dichterbij leken te komen. Mij omgeving werd donker en ik begon een soort ondergrond te zien onder mijn voeten. Deze kwam steeds sneller naar boven...ik zette mij schrap!.....Aaaahhhh.....dacht ik nog!.......Ik sloot mijn ogen en met een harde klap kwam ik op deze bodem terecht. Door de klap schoot de paal los achter mij en ik kon mijn handen los maken van het touw. Doodstil was het geworden. Ik hoorde niets meer. De bodem voelde aan als een kussen zo zacht. Ik kon deze indrukken en het veerde meteen weer terug. Om mij heen was alles donker behalve de bliksem flitsen. Deze kwamen nog steeds dichterbij. Ik hoorde wel dat er een geronk hoorbaar werd...dat zijn de dondergeluiden dacht ik nog....Waar was ik?. Wat overkwam mij?.....Ik werd duizelig en kreeg het nu steeds warmer en begon te zweten. Mijn zweet liep als stralen over mijn gezicht en rug naar beneden. Opeens sloeg een bliksemflits vlak voor mij in de zachte grond. Gevolgd door een oorverdovende klap meteen erachteraan. Doch de bliksemflits bleef doorgaan alsof het een grote vonk was. Ik hoorde het gezoem weer verschijnen en zag dat de bliksem naar mij kwam. Opstaan dacht ik nog en wegrennen. Doch ik kreeg er geen kans meer voor want ik voelde dat mijn lichaam geraakt werd door de bliksem. Mijn hele lichaam stond ineens strak en ik kon mij niet bewegen. Ik zag alleen maar fel licht om mij heen en mijn duizeligheid werd erger en ik verloor mijn bewustzijn....

 

 

Hoewel het verhaal spannend is moet het werk aan het schip ook verder gaan. Zonder schip ook geen verhaal. En in de volgende update zien we dat de hoofdleiding voor de beamer is gemonteerd. In deze vierkante leiding loopt de hoofd ader waar de hoge spanning doorheen liep tijdens de inzet ervan. Het was een dikke koperen leiding omhuld door een houten bekisting.

 

 

 

 

Het draaipunt voor de beamer. Deze was bekleed ( volgens het verhaal ) met puur goud om een uitstekende verbinding te hebben. Tijdens de inzet kwamen tussen de bekleding in de cirkel en de verbinding van de beamer paars en rose gekleurde vlammen uit. Het zal waarschijnlijk zijn gekomen doordat er geen volledige goede vaste verbinding was, immers het was een draaipunt.

 

 

Enkele overzichts plaatjes van het geheel tot nu toe.

 

 

 

 

 

Het volgende onderdeel bevat de 12 luchtinlaten als koeling voor de in de romp liggende hoge spannings spoelen.

 

 

En hierop worden ze gemonteerd.

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK]



 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...