Artikelen database: neuschwabenland deel 35

Homepage » Artikelen database » neuschwabenland deel 35
[AFBEELDING]

We gaan even uit het verhaal om de volgende stap in dit project te bekijken. De dekken...

Het voordek en het achterdek zijn tijdens de constructie " normaal" geconstrueerd. Bij het middendek ligt dit iets anders. Tijdens het inzetten van het wapen kwamen zoals eerder vermeld ongewoon heftige reacties naar buiten. Het " superwaffe" creëerde tijdens de inzet een toen nog onbekend fenomeen. Door de microgolven op dit formaat en op deze hoge spanning bleek al snel dat mensen die eromheen stonden brandwonden kregen. Net zoals de " beam" werd er een enorm krachtveld om de mast heen opgebouwd. Hoewel al snel de verwondingen werden geconstateerd waren de brandblaren vrijwel meteen zichtbaar en zeker voelbaar op de huid. Haren gingen recht overeind staan en metalen delen zoals ringen en kettingen werden heet en gaven ook brandwonden aan de huid af omdat ze snel enorm heet werden. Bij de eerste test destijds stonden er wel 35 tot misschien 50 mensen om de mast heen en deze zijn toen vrijwel allemaal verwond geraakt door de straling welke ervan af kwam. Vreemd was bovendien dat er voordat het wapen zijn lading afstootte er ook een grote luchtverplaatsing kwam...alsof je ineens midden in een tornado stond. De oorzaak hiervan is nooit verder onderzocht. Om te voorkomen dat de eigen mensen ( soldaten , geleerden en nazi officieren) gewond raakten werd besloten om tijdens het afvuren geen mensen op het dek te laten. Sterker nog het dek waar het apparaat stond (middendek verzonken) werd zowel aan de boegzijde alsmede aan de achterzijde en het dek zelf volledig bekleed met lood. Zo werd gedacht dat de straling niet door het dikke metaal kon dringen. Maar omdat lood zacht is werd er over het loden dek een houten dek aangebracht om ook op het dek te kunnen lopen uiteraard.

 

En dan nog een kleine update erbij van de reddings sloepen.

De constructie is klaar en gereed voor montage. Wordt uiteraard nog geweatherd. Het zeil is gemaakt van een stukje lood waarin ik de vouwen heb gedrukt.

 

 

Ze waren ook vermoed ik in deze tijd ver voorruit. In de constructie staat een grote opblaasboot als reddingsmiddel. Deze werd losgekoppeld en viel in het water. Daar deed deze zich automatisch ontplooien en vollopen met lucht.

 

 

We zien ook nog in het voordek groene luiken zitten. Deze waren bedoeld om snel op het dek te kunnen komen voor het nodige schietwerk als nodig.

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...