Artikelen database: u boot deel 34

Homepage » Artikelen database » u boot deel 34
[AFBEELDING]

Een stap verder in de dek details geeft al meteen weer dat onze dame afgemeerd ligt langs de kade. Dat is bij de uboten altijd goed terug te zien omdat ze dan witte vlaggetjes boven in de conning tower ophingen met hun behaalde doelen. De bruto tonnage vermeldingen schreven ze dan met een kwast in de witte vlaggetjes en hingen deze op als was op een waslijn. Verder zijn er ook andere details bijgekomen. Er staan meer foto`s hiervan in het foto gedeelte van dit project..

 

Boren in het dek voor de buizen als tijdelijke reling. Werd gedaan om niet van het dek af te kunnen vallen uiteraard. Deze stonden gewoon los in het dek en werden verwijderd bij de uitvaart op een missie.

 

 

Munitie aanvulling..

 

 

Ja ook dit kwam voor op de uboten. Natuurlijk niet tijdens een missie waarbij er onder water werd gevaren. Doch veelal moesten de uboten nadat de bemanning van boord was voor een onderhoudsbeurt naar een dok of hangar. En dan werden er ook wel eens kleine vrachten meegenomen. Het was in eigen land en ook meestal niet ver van de thuishaven of aanmeer plek.

 

 

Tja en dan komt het onvermijdelijke roest weer terug. Hoewel het schip als het kon werd onderhouden op zee is het niet te voorkomen dat er roestvorming optreed.

 

 

Loopplanken op het dek. Modder en olie ertussen geeft al snel een glijbaan. Daarom werd er toen vaak zand gestrooit op deze planken. Deze twee ( een op het voordek en een op het achterdek) liggen hier klaar om gebruikt te worden. Intussen lagen er ook andere planken reeds tussen de boot en de kade.

 

 

 

Wegwerp kisten met munitie verspreid over de dekken. De hakenkruizen werden op deze kisten geschilderd met dikke kwasten.

 

 

 

kijk dus ook eens in het foto album gedeelte van dit project..

 

 

 

 

Dit artikel:

[LINK] 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...