Artikelen database: Emma Maersk (deel 1)

Homepage » Artikelen database » Emma Maersk (deel 1)
[AFBEELDING]

Na de U82 (2x ) de KURSK en de Typhoon werd het tijd om eens een groot schip te gaan bouwen welke niet onder maar boven water vaart. En ook nu niet eens een passagiers schip, maar een echt werkpaard. En mijn keuze hierin is gevallen op het momenteel grootste containerschip ter wereld de Emma Maersk. Wat mij het meest in het oog sprong als keuze was de zeer strakke lijn in de romp en de typische Maersk kleuren. We zien in de eerste foto duidelijk de zeer imposante dekopbouw. Deze hoge toren bestaat uit 10 verdiepingen en behuist ook de schoorsteen en de vele luchtkanalen alsmede de lucht toevoer voor de aandrijving.

afb

Afbeeldingen en info materiaal heb ik gelukkig ruim voorhanden. De laatste voorbereidings werkzaamheden bestaan uit het zelf tekenen van het bouwplan. Dat is afgesloten omdat de constructie inmiddels in volle gang is  Ik heb er een enorme zin in om aan dit mammoet project. Dat komt ook omdat ik al lang bezig was met de voorbereiding voor dit project. Gezien de mooie en elegante vorm van de romp kies ik ook voor dit project weer voor de door mij reeds beproefde methode van sandwich bouwwijze voor de romp. De eerste werkzaamheden zullen erin bestaan om de romp in haar ruwe vorm uiteen blok Styropor te gaan schaven en zagen. Daarna ga ik dit blok in gelijke delen doormidden zagen in de breedte. Zo kan ik dan de spanten mooi afleiden van de Styropor blokken. De buitenwand bestaat uit grote metalen platen bij het origineel. Dat wil ik ook nabootsen gaan. Daar ben ik op dit moment nog niet helemaal uit, maar daar vind ik een oplossing voor.

afb

Ook wil ik er de containers op gaan plaatsen. Daar heb ik inmiddels wel al een oplossing voor bedacht. Daarover later meer in het project verslag. En dan die typische Maersk kleur van de romp. Dat spreekt mij ook enorm aan. Een kleur die levendig is, anders dan die sombere kleuren van de afgelopen projecten. Ik verwacht wel om over dit project langer te gaan doen als de eerdere projecten. Louter omdat dit een nieuwe uitdaging is, waar ik weer veel van ga leren. Wat ook spannend is in dit nieuwe project betreft de verlichting. Ik wil in dit imposante project weer gaan werken met led verlichting. Net als bij het origineel wil ik de dekken gaan verlichten, de navigatie lichten, de verlichtingen in de dekken en de container opslag plaatsen. Ook daar ligt weer een nieuwe uitdaging. Maar niet geheel zonder ervaring. De Queen Mary II en de Hermann Marwede zijn hierin voor gegaan. Daar heb ik ook destijds led verlichting in gebouwd.

 

afb

Een ruig en nieuw project wat mij zeker weer vele slapeloze nachten gaat opleveren. Maar wat een voor een uitdaging. Inmiddels ben ik gestart met haar constructie.

 

www.homeghost.nl

 

Dit artikel:

[LINK]


Gerelateerd: 
 
[x]


« Vorige
Volgende »

 
Een ogenblik geduld...